Rabatt när du köper Gjutepoxi!

Just nu har vi kampanj på vår gjutepoxi! VHC gjutharts.

Du får 10% rabatt när du köper epoxi resin i vår webbutik.

vill du ha en helt genomskinlig epoxiharts som är UV-beständighet (alifatisk) och är enkel att arbeta med så är VHC Gjutharts det självklara valet.

Lämplig att gjuta river-tables, till smyckestillverkning, epoxikonst, och mycket mer!

Som klyschan lyder, det är bara fantasin som sätter gränser!Hur används VHC gjutepoxi?

När du köper VHC gjutharts får du en harts + en härdare. Dessa blandas 2/1. Dvs 2 delar harts, och en del härdare.

Blanda ordentligt med eventuellt färgpigment, för hand i ca 3 minuter. skrapa kanter och botten ordentligt. Hartsen är tyngre än härdaren och tenderar att lägga sig i botten.

När du blandat skall innehållet i hinken tömmas i formen som du byggt. (för mer info om hur du bygger form, gjuter bygger river-table eller slipar epoxi. se vår guide på hemsidan)

När innehållet är blandat skall det hällas ut ur hinken. Är det i hinken för länge så kan värmeutveckling uppstå och epoxin härdar för fort. Max tjocklek på gjutning är 3 cm per lager (i hinken kanske du har 30cm djupt, vilket kan göra att epoxin härdar snabbare. ha inte epoxin där längre än nödvändigt). Du kan fortfarande gjuta tjockare än så. Men i omgångar.

Vi har valt en epoxi som fungerar på detta sätt eftersom det är enklare att eliminera bubblor. Det finns hartser med härdare som du kan gjuta 10 - 20cm med, men dessa blir alltid mycket bubblor i utan vakuumkärl, och är fullhärdade först efter 7 dagar. Så du sparar även tid att gjuta på detta sätt. VHC gjutharts är fullhärdat på 36 timmar, men du kan gjuta nästa lager redan efter 8 - 12 timmar.

För att eliminera luftbubblor så använder man en gasbrännare eller värmepistol, svep över med snabba jämna rörelser, inte för länge på samma ställe).


Har du frågor om hur du ska arbeta med våra produkter är du alltid välkommen att höra av dig!
0 visningar0 kommentarer