top of page

Varför köpa möbler av mig?

Uppdaterat: 16 mars 2020


Unika handgjorda möbler byggda med stor omsorg och hjärta.

Alla möbler är designade och handgjorda med mycket omsorg och hjärta. Jag jobbar med med massivt ädelträ och köper inget material som jag inte själv sett med egna ögon och valt ut noggrant. Jag lägger nog mycket mer tid än vad som är rimligt på det. Men jag älskar trä och konstnärssjäl som man är så uppskattar jag förarbetet som naturen redan gjort, och vill att det ska synas i alla mina möbler.

Innan jag börjar arbeta så föredrar jag att ha en dialog med dig som kund. jag ser gärna att du skickar bilder på omgivningen som möbeln ska stå i (Det är givetvis valfritt). För att tillsammans skapa en möbel som smälter in i omgivningen, men samtidigt blir en utav huvudattraktionerna i rummet.

Tid och rum försvinner för mig när jag har ett projekt på gång. Och obotlig perfektionist som jag är, så släpper jag inte ifrån mig ett alster för ens alla detaljer sitter perfekt.En Investering!

Det finns olika sätt att investera sina pengar på. Aktier, hus, fonder osv. De flesta investeringar har ett gemensamt mål, nämligen att ge dig mer tid till annat. Mestadels spenderar vi den bästa tiden med de vi älskar allra mest hemma. Och kvantitet i all ära, men det är ju kvaliteten på tiden som räknas.

Att ha en vacker omgivning som man verkligen trivs i när man kommer hem från ett stressigt jobb är för mig en av de absolut bästa investeringarna man kan göra.


Mer ekonomiskt i längden

Rent ekonomiskt så är mina möbler billigare än många andra specialbeställda möbler, men dyrare än vissa masstillverkade möbler. Åtminstone kortsiktigt. Men köper man en möbel som kanske inte håller, eller som du vill byta ut om 2 år. Så har du ändå antagligen gått minus ekonomiskt. Då kunde du lika gärna haft den möbeln du verkligen ville ha och samtidigt sparat pengar.

Möblerna jag gör är byggda för att hålla i generationer, med lite kärlek. Vare sig man köper ett rustikt matbord i massivt ädelträ eller ett river-bord, så går mina bord alltid att slipa och ytbehandla, och det blir som nytt!


Miljövänligt

Att köpa möbler som inte transporterats med flyg, lastbil eller båt från exempelvis Kina, minskar koldioxidutsläppen. Likaså att ha en möbel som håller länge och som inte byts ut.

När ett träd dör naturligt och får ligga i skogen och brytas ned, så släpper det ut nästan lika mycket koldioxid som om du hade eldat upp trädet. (fast långsammare). Att binda koldioxid i träd (genom att använda som möbler), och samtidigt forsla bort det döda trädet så att nya friska träd kan växa är ett sätt att värna om miljön.

Träden och virket vi använder har inte heller transporterats från Polen eller Tyskland, Utan är sågade i svenska närliggande skogar. Oftast av mig själv, vilket betyder att virket inte har körts fram och tillbaka mellan mellanhänder och återförsäljare.

#snickeri #möbler #ekonomi #designmöbler #swedishdesign

764 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page