0728716067

Horsvad 2, Solkullen

51795 Olsfors

©2019 by Vincent Handcraft.

 
 
 

Om Vincent Handcraft

Mitt namn är Vincent Alexandersson, konstnär och snickare på Vincent handcraft. Mina tre största intressen (efter min sambo och min dotter) är natur, konst och snickeri. Kombinerar man dessa tre så får man en möbel med Vincent handcrafts stämpel på. Alla möbler vi gör är handgjorda och unika.

Tid och rum försvinner för mig när jag jobbar på ett projekt och ni kan vara säker på att jag lagt ner min själ och mitt hjärta i er möbel

Min vision när jag designar och arbetar på ett projekt, är inte endast att tillverka en möbel i ett rum. Utan ett konstverk som bjuder in till nyfikenhet och blir ett av rummets huvudattraktioner.

Obotlig perfektionist som jag är, så lägger jag antagligen mycket mer tid än vad som är rimligt på att välja ut material och plank. Det ska vara tillräckligt med vackra ådringar, kvistar och liv i trät för att få bli en möbel. Det som inte håller måttet blir till ved.

Möblerna är tillverkade i massivt trä. De är rustika och byggda för att hålla i generationer. Vilket gör dem billigare än många masstillverkade möbler i längden. Som inte håller eller som ändå byts ut efter ett par år. Kanske för att det egentligen inte var den möbeln ni helst ville ha. 

Visst finns det masstillverkade, möbler som är "billigare" kortsiktigt. Men har du någonsin träffat en framgångsrik investerare som tänker kortsiktigt? 

Min filosofi när det gäller inredning och möbler, och jag hoppas att du tänker likadant, är att se det som en investering. Du kan välja att köpa en möbel som finns i tusentals exemplar och som tappar allt sitt värde efter något år. Eller så kan man köpa ett unikt konstverk som behåller, eller i bästa fall blir mer värdefull med tiden. Och inte minst få njuta av din investering varje dag. Så både ekonomiskt, men ännu viktigare, när det gäller att trivas i den miljö man spenderar mest tid.

Jag lever av och bor i skogen. Trä och växter är den källa som ger mig värme på vintern och mat på bordet, så det minsta jag kan göra i gengäld är att ta hand om naturen på bästa möjliga sätt. Gamla och sjuka träd gallras bort. Så att nya friska träd kan växa. Det som inte duger till virke blir till ved. Allt tas till vara på något sätt. Jag sågar mina egna plank, och alla mina möbler är byggda utav trä från närliggande skogar.

En handgjord möbel i trä är alltid det bästa alternativet för miljön.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig, så att vi kan designa och bygga din möbel tillsammans!

 
 

Kontakta oss

 
Resturangbord

Resturang bord i alm och svart epoxy, karaktäristiska live-egde kanter och med ett träd i mitten. Resturangen ligger på linnegatan 23.