Om Vincent Handcraft

Mitt namn är Vincent Alexandersson, konstnär och snickare på Vincent Handcraft. Mina tre största intressen är skog, konst och snickeri. Kombinerar man dessa tre så får man en möbel med Vincent Handcrafts stämpel på!

 Alla möbler vi gör är handgjord, unika och byggda i massivt trä. vår specialitet är att arbeta med trä och epoxi.

Tid och rum försvinner försvinner när jag  jobbar på ett projekt och ni kan vara säker på att jag lagt ner min själ och mitt hjärta i er möbel för att den ska ge er samma glädje som den ger mig.

Min vision när vi tillsammans designar och arbetar på ett projekt, är inte endast att tillverka en möbel i ett rum. Utan ett konstverk som bjuder in till nyfikenhet och blir ett av rummets huvudattraktioner.

Obotlig perfektionist som jag är, så lägger jag mycket mer tid än vad som är rimligt på att välja ut material och plank. Det ska vara tillräckligt med vackra ådringar, kvistar och liv i trät för att få bli en möbel. Det som inte håller måttet blir till ved.

Möblerna vi gör är tillverkade i massivt trä. De är rustika och byggda för att hålla i generationer. Vilket gör dem billigare än många masstillverkade möbler i längden. Som inte håller eller som ändå byts ut efter ett par år. Kanske för att det egentligen inte var den möbeln ni helst ville ha. 

Min filosofi när det gäller inredning och möbler,  är att det ska vara en investering för dig som kund. En möbel som inte byts ut efter några år, utan håller i generationer med lite kärlek. Så både ekonomiskt och bra för miljön, men inte minst när det gäller att trivas i den miljö man spenderar mest tid.

Jag lever av och bor nära skogen. Mitt i skogen faktiskt. Trä och växter är den källa som ger mig värme på vintern och mat på bordet, så det minsta jag kan göra i gengäld är att ta hand om naturen på bästa möjliga sätt. Att binda koldioxid i möbler (som annars hade släppts ut när trädet bryts ner i naturen), är ett sätt att värna om miljön. Så att nya friska träd kan växa på samma plats.

Det som inte duger till virke blir till ved. Allt tas till vara på något sätt. Jag sågar mina egna plank, och alla möbler är byggda utav trä från närliggande skogar. 

En handgjord möbel i trä är alltid ett bättre alternativ för miljön, än att köpa möbler som fraktats från t.ex. Kina.

Hos oss kan du även köpa epoxy, plank och diverse tillbehör för att själv skapa den möbel du vill. Men är du ute efter det lilla extra så säljer vi allt ifrån handgjort matbord till handgjorda skärbrädor.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig, så att vi kan designa och bygga din möbel tillsammans!

Med Vänliga Hälsningar, Vincent 

 
 
 

Kontakta

oss

Vincenthandcraft@hotmail.com

0728716067

Horsvad 2, Solkullen

51795 Olsfors

Bollebygd, Västra Götalands län

Sverige

Besök

Oss

Boka tid via telefon eller mejl.
0728716067
Vincenthandcraft@hotmail.com

 

 

Skicka

meddelande

0728716067

Horsvad 2, Solkullen

51795 Olsfors

Bollebygd, Västra Götalands län

Sverige

©2019 by Vincent Handcraft.

Resturangbord

Resturang bord i alm och svart epoxy, karaktäristiska live-egde kanter och med ett träd i mitten. Resturangen ligger på linnegatan 23.